VEELGESTELDE VRAGEN


Kan ik bij jullie een aantal kratten softdrinks kopen voor een feestje of evenement?

U kunt voor het kopen van grote hoeveelheden terecht bij de dichtsbijzijnde slijterij. Fernandes Bottling Company verkoopt geen softdrinks rechtstreeks aan particulieren.

Ik wil graag een sollicitatiebrief opsturen. Hoe kan ik dat doen?

Alvast hartelijk dank voor de interesse in ons bedrijf. Voor een open sollicitatie kunt u een sollicitatiebrief en CV opsturen naar de afdeling Human Resources via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast kunt je de pagina Vacatures op deze website in de gaten houden voor nieuwe vacatures. Indien u vragen hebt over vacatures of uw sollicitatie kunt ubellen naar 482121. Veel succes met solliciteren!


Kan Fernandes mijn organisatie of evenement sponsoren?

Fernandes Bottling Company draagt graag haar steentje bij aan maatschappelijke en amusementsactiviteiten, door het sponsoren van uiteenlopende evenementen. Wij bekijken per aanvraag of uw evenement binnen ons beleid past.

Houd u er rekening mee dat uw verzoek tot sponsoring minimaal  4 weken voor de start van uw evenement bij ons ingediend wordt zodat wij alles tijdig kunnen verwerken.

Wilt u een evenement zoals een wandelloop, optreden of show laten sponsoren waarbij er promotie/reclame voor Fernandes Bottling Company of één van onze merken gemaakt wordt? Dan kunt u hier een verzoek voor commerciële sponsoring indienen. 

Wilt u de mogelijkheden voor het sponsoren van een evenement met een sociaal karakter (bijvoorbeeld georganiseerd door een kerk- of buurtorganisatie of opvangcentrum) en zonder winstoogmerk bespreken? Dan kunt u hier een verzoek voor niet-commerciële sponsoring of een donatie indienen bij onze Public Affairs afdeling.

Op onze evenementenkalender kunt u zien welke evenementen wij in het verleden al gesponsord of georganiseerd hebben en welke activiteiten nog op de kalender staan.

 

Hoe kan ik mijn stage aanvraag doen bij Fernandes Bottling Company?

Voor een stageaanvraag kun je een brief mailen naar de afdeling Human Resources via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien je vragen hebt over je aanvraag kun je bellen naar 482121.

 

Ik ben student en wil graag informatie voor mijn schoolopdracht. Hoe kom ik in contact met jullie?

Graag vragen wij dat u een email stuurt naar de consumentenserviceafdeling via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verzoek is om in de mail de volgende informatie aan te geven: naam, opleiding, vak, opdracht en vragenlijst en de deadline van de opdracht.

Wij nemen dan spoedig contact op voor het beantwoorden van uw verzoek.

 


Ik ben van de pers en ik heb vragen of ik wil een persbericht ontvangen


Werkt u voor een radio- of tv omroep, krant, tijdschrift of ander medium en heeft u specifieke vragen of wilt u persmateriaal zoals persberichten of beeldmateriaal aanvragen, dan kunt u contact opnemen via het het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op nummer 482121.Ik heb een softdrink van Fernandes Bottling Company waarvan de houdbaarheidsdatum (best before date) is verstreken. Kan ik dit nog drinken?

Fernandes Bottling Company garandeert de beste kwaliteit softdrinks tot de datum die is aangegeven op de dop of fles van onze producten. Het is daarom raadzaam het product voor deze datum te gebruiken.

Kan ik de softdrinks van Fernandes een maand na de vervaldatum (best before date) nog drinken?

Fernandes Bottling Company garandeert de beste kwaliteit softdrinks tot de datum die is aangegeven op de dop of fles van onze producten. Na deze datum neemt de kwaliteit af. Voor Coca-Cola No Sugar adviseren wij de softdrinks na de houdbaarheidsdatum niet meer te nuttigen omdat de zoetstoffen die zijn toegevoegd om de natuurlijke suikers te vervangen, hun smaak kunnen verliezen na deze datum.


Kan ik mijn lege flessen bij u inleveren?

Wij vinden het erg belangrijk dat er minder zwerfafval op straat komt te liggen en stimuleren daarom de inzameling van PET-flessen ter recycling. De PET-flessen kunt u inleveren in de inzamelbakken van de Stichting Support Recycling Suriname; klikt u hier voor een overzicht van alle locaties waar de bakken staan. U kunt uw lege flessen ook thuis, op school of op kantoor  verzamelen en inleveren bij Amazona Recycling Company. 


Waarom ligt er geen Sprite Zero meer in de winkel?

Wij produceren helaas geen Sprite Zero meer. De hoeveelheid suiker in Sprite is inmiddels met 25% verminderd. Wilt u toch graag een calorievrije softdrink nuttigen dan bieden wij Coca-Cola No Sugar aan in diverse verpakkingen. Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer Sprite Zero weer geproduceerd zal worden.


Zijn de light softdrinks die jullie produceren geschikt voor diabetici?

Wij raden alle diabetespatiënten met vragen over hun voedingspatroon aan om contact op te nemen met hun arts.

Voor wie minder calorieën en suiker wil innemen, zoals diabetespatiënten, bieden we een groot aantal heerlijk smakende dranken aan met minder of geen suiker en calorieën, zoals Coca-Cola No Sugar, Sprite, Fernandes Sodawater en Dasani. Daarom zijn ook veel van onze dranken verkrijgbaar in kleine formaten. We verstrekken tevens informatie over de hoeveelheid suiker en calorieën in onze dranken,

Hier kunt u meer lezen over het meest recente onderzoek naar aspartaam.


Zit er cafeïne in Coca-Cola No Sugar?

Coca-Cola No Sugar bevat net als Coca-Cola cafeïne. 1 liter Coca-Cola No Sugar bevat 96 mg cafeïne, net zoveel als in 1 liter Coca-Cola. Ter vergelijking: een kop koffie bevat ongeveer 80 mg cafeïne.


Waarom bevat Coca-Cola No Sugar aspartaam? Is aspartaam wel veilig?

Calorievrije zoetstoffen zoals aspartaam worden in veel levensmiddelen gebruikt in plaats van suiker om mensen een alternatief te bieden met minder of geen calorieën. We gebruiken ze in bepaalde van onze producten omdat we weten dat veel mensen willen kunnen kiezen uit heerlijk smakende dranken met minder calorieën.
Alle dranken passen met mate binnen een evenwichtige levensstijl.

We gebruiken alleen calorievrije zoetstoffen die grondig getest zijn in wetenschappelijke studies en veilig bevonden zijn door wereldwijd erkende instanties, zoals het JECFA (een samenwerkingsverband van de UN en de WHO), de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA).

Hier kunt u meer lezen over het meest recente onderzoek naar aspartaam.

Experts raden personen met de zeldzame erfelijke aandoening PKU echter aan om hun inname van fenylalanine, een courant aminozuur dat we terugvinden in aspartaam, strikt te beperken. Op onze producten met aspartaam staat duidelijk aangegeven dat ze fenylalanine bevatten.


 

Zorgt het drinken van Coca-Cola of Fernandes Softdrink voor overgewicht?
Te veel calorieën eten en drinken, bijvoorbeeld uit frisdrank, kan bijdragen tot gewichtstoename en obesitas.

Een evenwichtige levensstijl is cruciaal om ons gewicht onder controle houden. Zoals alle voeding en drank kunnen ook frisdranken met calorieën met mate worden geconsumeerd, zolang de consumptie niet buitensporig wordt.

We weten dat sommige houden van de smaak van onze dranken, maar minder calorieën willen. Daarom bieden we een groot aantal heerlijk smakende dranken aan met minder of geen suiker en calorieën, zoals Coca-Cola No Sugar, Sprite, Fernandes Sodawater en Dasani. Dat is ook de reden dat veel van onze dranken te koop zijn in kleine formaten. Daarnaast verstrekken we informatie over de hoeveelheid calorieën in onze dranken, zodat mensen de juiste keuze kunnen maken voor zichzelf en hun gezin.

We raden iedereen die informatie zoekt over obesitas aan om contact op te nemen met hun arts.


PET-flessen zijn toch een enorme overlast voor het milieu? Hoe draagt Fernandes Bottling Company bij aan een schoon milieu?

We zijn het met u eens dat de overlast van zwerfafval, waaronder PET-flessen schadelijk is voor het milieu. Fernandes Bottling Company wil dan ook iedereen in Suriname aansporen om zijn of haar lege flesjes danwel blikjes niet zomaar op straat te gooien, maar het afval gescheiden te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken. Voor PET-flessen en aluminium blikjes zijn er op diverse plekken inzamelbakken geplaatst door de Stg Support Recycling Suriname (SuReSur).

Ons PET-recyclingprogramma bestaat al sinds wij in 1998 gestart zijn met het produceren van de PET-flessen. Ook de medewerkers van Fernandes Bottling Company geven hierin het goede voorbeeld, binnen ons bedrijf wordt bijvoorbeeld afval gescheiden ingezameld en worden flessen ter recycling aangeboden. 99% van al ons afval wordt gerecycled.

In 2020 hebben wij ons eerste 'drop off' recyclecenter geplaatst, tegenover SWM Meerzorg te Commewijne. Hier gaan we een stapje verder met het recyclen en scheiden van plastic, omdat deze recycle container verschillende openingen bevat waarbij u uw verschillende soorten plastic afval kunt scheiden. U vindt tevens een recyclecenter in Lelydorp tegenover de RGD en aan het Coen Ooftplein in Paramaribo.

Naast het zwerfafval zijn er andere gevolgen die het produceren van frisdranken kan hebben op het milieu. Ook daar zijn wij ons van bewust en nemen wij maatregelen om de schade te beperken of op een andere manier te compenseren. Zo werken wij hard aan het zo efficiënt mogelijk reduceren, hergebruiken en recyclen van afvalstromen voordat deze afgevoerd of verwerkt worden, het verminderen van ons energie- en papiergebruik en wordt ons afvalwater in onze Waste Water Treatment Plant gezuiverd van chemicaliën voordat het in het milieu terugkomt.

Fernandes Bottling Company en de Fernandes Verkoopmaatschappij willen toonaangevend zijn in Suriname op het gebied van het milieuverantwoorde ondernemen en wij vinden het belangrijk om overal waar wij onze bedrijfsactiviteiten uitoefenen de negatieve effecten van onze activiteiten op het milieu en onze gemeenschap te beperken. Wij ondersteunen daarom ook maatschappelijke initiatieven en bewustwording gericht op het voorkomen van milieuvervuiling, in het kader van ons ‘Fernandes Goes Green’ programma.

Wilt u meer lezen over ‘Fernandes Goes Green’ of heeft u een goed idee om milieuvervuiling tegen te gaan? Lees hier meer en bekijk met welke partners, projecten en initiatieven wij onder andere bezig zijn.