Sprite

 

Helder en verfrissend met de smaak van citroen en limoen; dat is Sprite. De groene fles met de verfrissende inhoud is overal direct herkenbaar en Sprite is een geliefde dorstlesser. Het motto van Sprite is niet voor niets “Obey your thirst”.
In Suriname wordt Sprite al sinds 1960 verkocht en tegenwoordig is het verkrijgbaar in 350 ml,  20 oz (591 ml), 1 liter en 1,5 liter PET-fles evenals blikjes van 33 cl (330 ml) en in diverse fountainmachines. Voor de fountainmachines wordt de Sprite-siroop geleverd in tanks van 5 gallon (18,9 liter) die ‘figals’ worden genoemd. De siroop wordt dan ter plekke in de de machine met koolzuurhoudend water gemixt met als resultaat Sprite van de tap.

Ingrediënten en voedingswaarde
Sprite bevat: koolzuurhoudend water, suiker, citroenzuur, smaakstoffen, natriumcitraat (zuurteregelaar) en natriumbenzoaat (conserveringsmiddel)

Om een gezond voedingspatroon te hebben is het belangrijk dat je gevarieerd en gematigd eet en drinkt. Voeding en dranken met suiker, die calorieën bevatten, horen daarbij.  Deze voeding en dranken kunnen onderdeel uitmaken van een gebalanceerde levensstijl zolang men er niet teveel van gebruikt.

De voedingswaarde van Sprite per portie van 250 ml is:

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid