Heel Suriname kent de softdrinks van Fernandes. Op deze pagina's lees je wat meer over onze achtergrond.

Nadat Jule Fernandes in 1939 succesvol Coca-Cola in Suriname lanceerde is de productportfolio uitgebreid met andere Coca-Cola-merken. In de jaren ’50 is ook het softdrinkmerk Fernandes ontwikkeld, dat al snel dezelfde successen boekte als Coca-Cola. Tegenwoordig bestaat de portfolio uit meerdere-Cola-merken zoals de heerlijke smaken Fernandes Softdrinks, Fernandes Sodawater, Minute Maid, Dasani en Powerade. Lees meer over de geschiedenis van Fernandes Bottling Company op deze pagina.

De naamloze vennootschap Fernandes Bottling Company is verantwoordelijk voor de productie en  import van de Coca-Cola merken.
De distributie, opslag, verkoop en marketing zijn in handen van het zusterbedrijf Fernandes Verkoopmaatschappij N.V. Extern zijn de bedrijven gezamenlijk bekend onder de naam Fernandes Bottling Company. Fernandes Bottling Company is onderdeel van de Fernandes Group.

De Verkoopmaatschappij is in 1998 opgericht om een betere focus op de verkoop en distributie van de producten te hebben. Fernandes Verkoopmaatschappij telt tweedistributiecentra: de hoofdlocatie op het complex aan de Indira Gandhiweg en het distributiecentrum in Nickerie. Gezamenlijk leveren zij aan meer dan 2000 klanten waaronder supermarkten, slijterijen, de horeca, bedrijven en scholen verspreid door Suriname. In Nederland is Coca-Cola Enterprises verantwoordelijk voor de productie van Fernandes Softdrinks.

Meer over onze partnerschap met The Coca-Cola Company kunt u lezen op de pagina The Coca-Cola System.