VEELGESTELDE VRAGEN


Kan ik bij jullie een aantal kratten softdrinks kopen voor een feestje of evenement?

U kunt voor het kopen van grote hoeveelheden terecht bij de dichtsbijzijnde slijterij. Fernandes Bottling Company verkoopt geen softdrinks rechtstreeks aan particulieren.


Kan Fernandes mijn organisatie of evenement sponsoren?

Fernandes Bottling Company draagt graag haar steentje bij aan maatschappelijke en amusementsactiviteiten, door het sponsoren van uiteenlopende evenementen. Wij bekijken per aanvraag of uw evenement binnen ons beleid past.

Houd u er rekening mee dat uw verzoek tot sponsoring minimaal  4 weken voor de start van uw evenement bij ons ingediend wordt.

Wilt u een evenement zoals een wandelloop, optreden of show laten sponsoren waarbij er promotie/reclame voor Fernandes Bottling Company of één van onze merken gemaakt wordt? Dan kunt u hier een verzoek voor sponsoring indienen bij onze Marketing afdeling.


Wilt u de mogelijkheden voor het sponsoren van een evenement met een sociaal karakter (bijvoorbeeld georganiseerd door een kerk- of buurtorganisatie of opvangcentrum) en zonder winstoogmerk bespreken? Dan kunt u hier een verzoek voor sponsoring of donatie indienen bij onze Public Affairs afdeling.

Op onze evenementenkalender kunt u zien welke evenementen wij in het verleden al gesponsord of georganiseerd hebben en welke activiteiten nog op de kalender staan.


Ik ben van de pers en ik heb vragen of ik wil een persbericht ontvangen


Werkt u voor een radio- of tv omroep, krant, tijdschrift of ander medium en heeft u specifieke vragen of wilt u persmateriaal zoals persberichten of beeldmateriaal aanvragen, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Public Affairs & Communications, op nummer 482121 extensie 5801.Ik heb een softdrink van Fernandes Bottling Company waarvan de houdbaarheidsdatum (best before date) is verstreken. Kan ik dit nog drinken?

Fernandes Bottling Company garandeert de beste kwaliteit softdrinks tot de datum die is aangegeven op de dop of fles van onze producten. Het is daarom raadzaam het product voor deze datum te gebruiken.

Kan ik de softdrinks van Fernandes een maand na de vervaldatum (best before date) nog drinken?

Fernandes Bottling Company garandeert de beste kwaliteit softdrinks tot de datum die is aangegeven op de dop of fles van onze producten. Na deze datum neemt de kwaliteit af. Voor Coca-Cola Zero adviseren wij de softdrinks na de houdbaarheidsdatum niet meer te nuttigen omdat de zoetstoffen die zijn toegevoegd om de natuurlijke suikers te vervangen, hun smaak kunnen verliezen na deze datum.


Ik zou graag een rondleiding willen bij Fernandes Bottling Company. Kan dat?

Wij waarderen het dat u een kijkje wil nemen in onze organisatie, en faciliteren daarom ook rondleidingen voor groepen tot maximaal 20 personen. Individuele rondleidingen zijn ook mogelijk. De rondleidingen duren gemiddeld twee uur, waarbij u onder andere kunt zien hoe de frisdranken gebotteld worden. Klikt u hier voor meer info en het formulier om u op te geven voor een rondleiding; of als u andere vragen heeft met betrekking tot een rondleiding bij Fernandes Bottling Company N.V.


Kan ik mijn lege flessen bij u inleveren?

Wij vinden het erg belangrijk dat er minder zwerfafval op straat komt te liggen en stimuleren daarom de inzameling van PET-flessen ter recycling. De PET-flessen kunt u verzamelen in netzakken van de Stichting Samarja, neemt u contact met de stichting op om de mogelijkheden voor uw huishouden, bedrijf of school te bespreken.


Waarom ligt er geen Sprite Zero meer in de winkel?

Wij produceren helaas geen Sprite Zero meer. Wilt u graag een calorievrije softdrink nuttigen dan bieden wij Coca-Cola Zero aan in diverse verpakkingen. Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer Sprite Zero weer geproduceerd zal worden.


Zijn de light softdrinks die jullie produceren geschikt voor diabetici?

Wij gebruiken aspartaam als zoetstof in Coca-Cola Zero in plaats van natuurlijke suikers. Onderzoeken hebben aangetoond dat aspartaam is veilig voor diabetici, maar het is altijd raadzaam uw arts te raadplegen om zeker te weten dat u deze zoetstof kunt verdragen. De Coca-Cola Company draagt er zorg voor dat alle ingrediënten van haar softdrinks uitvoerig getest en veilig voor consumptie zijn bevonden, en Fernandes Bottling Company N.V. houdt zich aan dezelfde standaarden voor voedselveiligheid.

Hier kunt u meer lezen over het meest recente onderzoek naar aspartaam.


Zit er caffeïne in Coca-Cola Zero?

Coca-Cola Zero bevat net als Coca-Cola caffeïne. 1 liter Coca-Cola Zero bevat 96 mg caffeïne, net zoveel als in 1 liter Coca-Cola.


Waarom bevat Coca-Cola Zero  aspartaam? Is aspartaam wel veilig?

De producten van de Coca-Cola Company worden onder zeer strenge normen voor voedselveiligheid geproduceerd. Deze normen gelden internationaal en worden regelmatig geüpdatet. Alle ingrediënten die tijdens het productieproces gebruikt worden, van water tot suikers en zoetstoffen, voldoen aan deze strenge eisen zijn daarom gecertificeerd. Aspartaam is, mits de inname onder de gestelde grens van Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) blijft, een veilige zoetstof. Dit wordt door medische en wetenschappelijke onderzoeken ondersteund. Hier kunt u meer lezen over het meest recente onderzoek naar aspartaam.
Voor mensen met de erfelijke stofwisselingsziekte phenylketonurie (PKU) is het gebruik van producten met aspartaam af te raden in verband met het effect op de hoeveelheid fenylaline in het bloed.

Zorgt het drinken van Coca-Cola of Fernandes Softdrink voor overgewicht?
Het nuttigen van softdrinks is niet dé oorzaak voor overgewicht. Fernandes Bottling Company gelooft in een evenwichtige en actieve levensstijl; waarbij alles wat je op een dag eet of drinkt ook weer verbrand moet worden. De keuzes die je hierbij maakt zijn van belang. Als je een minder actief leven hebt bevat ons assortiment ook opties met weinig of helemaal geen calorieën.


PET-flessen zijn toch een enorme overlast voor het milieu? Hoe draagt Fernandes Bottling Company bij aan een schoon milieu?

We zijn het met u eens dat de overlast van zwerfafval, waaronder PET-flessen schadelijk is voor het milieu. Fernandes Bottling Company wil dan ook iedereen in Suriname aansporen om zijn of haar lege flesjes danwel blikjes niet zomaar op straat te gooien, maar het afval gescheiden te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken. Voor PET-flessen en aluminium blikjes zijn er op diverse plekken aparte netzakken opgehangen door de Stichting Samarja die ook thuis te gebruiken zijn. De lege flessen kunnen ook ingeleverd worden op een aantal scholen, zodat ze gerecycled kunnen worden om in een andere vorm weer te worden gebruikt. Ons PET-recyclingprogramma bestaat al sinds wij in 1998 gestart zijn met het produceren van de PET-flessen.

Ook de medewerkers van Fernandes Bottling Company geven hierin het goede voorbeeld, binnen ons bedrijf wordt bijvoorbeeld afval gescheiden ingezameld en worden flessen ter recycling aangeboden. 85% van al ons afval wordt gerecycled.

Naast het zwerfafval zijn er andere gevolgen die het produceren van frisdranken kan hebben op het milieu. Ook daar zijn wij ons van bewust en nemen wij maatregelen om de schade te beperken of op een andere manier te compenseren. Zo werken wij hard aan het zo efficiënt mogelijk reduceren, hergebruiken en recyclen van afvalstromen voordat deze afgevoerd of verwerkt worden, het verminderen van ons energie- en papiergebruik en wordt ons afvalwater in onze Waste Water Treatment Plant gezuiverd van chemicaliën voordat het in het milieu terugkomt.

Fernandes Bottling Company en de Fernandes Verkoopmaatschappij willen toonaangevend zijn in Suriname op het gebied van het milieuverantwoorde ondernemen en wij vinden het belangrijk om overal waar wij onze bedrijfsactiviteiten uitoefenen de negatieve effecten van onze activiteiten op het milieu en onze gemeenschap te beperken. Wij ondersteunen daarom ook maatschappelijke initiatieven en bewustwording gericht op het voorkomen van milieuvervuiling, in het kader van ons ‘Fernandes Goes Green’ programma.

Wilt u meer lezen over ‘Fernandes Goes Green’ of heeft u een goed idee om milieuvervuiling tegen te gaan? Lees hier meer en bekijk met welke partners, projecten en initiatieven wij onder andere bezig zijn.