1977

Nieuwe locatie

In Paramaribo draaide de fabriek op volle toeren door, totdat deze in 1977 uit zijn voegen leek te gaan barsten. De Fernandes Bottling Company verhuisde voor de laatste keer, naar het terrein waar de fabriek nu nog staat: tussen de Indira Gandhiweg en Coesewijnestraat in de wijk Ephraïmszegen. In de twintig jaar die daarop volgden werden ruim 20 verschillende (verpakkingen) softdrinks aan de productielijnen toegevoegd; die allemaal geproduceerd werden volgens de strenge eisen van Coca-Cola International.

Na 60 jaar lang alleen softdrinks in glazen flessen te hebben geproduceerd, startte Fernandes Bottling distributie van softdrinks in PET-flessen. Het was wederom de start van een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. Gemak dient de mens, en de verkoop van lichtgewicht afsluitbare PET-flessen nam toe. Dat zorgde opnieuw voor een toename in de productie en distributie. The Coca-Cola Compan stelde aan Coca-Cola in PET-flessen zelfs nog hogere kwaliteitseisen dan voorheen. Ook de milieuaspecten van de productie van PET-flessen, een belangrijk speerpunt voor The Coca-Cola Company, werden serieus genomen. De directie van Fernandes Bottling Company startte datzelfde jaar ook met een PET-recycling project om de schade die weggeworpen PET-flessenaan het milieu kunnen toebrengen te minimaliseren.

De glazen Coca-Cola fles is in de 127 jaar dat The Coca-Cola Company bestaat uitgegroeid tot een internationaal symbool, en Fernandes Bottling Company heeft meer dan 70 jaar kunnen meegroeien met dat internationale succes. Het lef en doorzettingsvermogen van de familie Fernandes heeft ervoor gezorgd dat in vrijwel elke winkel en eetgelegenheid in Suriname een koude Coca-Cola verkrijgbaar is. De glazen flessen worden sinds augustus 2013 niet meer geproduceerd, maar de verfrissende waarde van Coca-Cola in Suriname is onveranderd gebleven.
1965

Fernandes Bottling Company in Nieuw Nickerie

In 1965 vond er nog een bijzondere uitbreiding plaats: in Nieuw Nickerie opende Fernandes Bottling Company een lokale fabriek die direct zorgde voor meer werkgelegenheid in het district.
1960

Verhuizing

In 1960 verhuisde het bedrijf dan ook naar een nieuwe locatie, tussen de Kernkampweg en de Verlengde Gemenelandsweg.

Het was het begin van een nieuw tijdperk. Het laden en lossen gebeurde hier met behulp van lifttrucks en er werden maar liefst 250 flessen per minuut gebotteld.
1944

30 flessen per minuut

Vijf jaar later was de productie van de beroemde frisdrank verdertigvoudigd. In plaats van 1 werden er nu 30 flessen per minuut gebotteld. De reden: Jule Fernandes was op het juiste moment begonnen met de productie van Coca-Cola.

De Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Suriname verbleven om de bauxietvoorraden en de aanvoer daarvan naar Amerika te beschermen; moesten namelijk te allen tijde over Coca-Cola kunnen beschikken, zo luidde de opdracht vanuit Coca-Cola aan Jule Fernandes. En dat zorgde voor een sneeuwbaleffect bij de bewoners van Suriname, want door de combinatie van de prachtige Coca-Cola advertenties en jonge Amerikaanse soldaten die flesje na flesje leegdronken groeide ook de populariteit van de frisdrank onder de Surinamers.

De fabriek verhuisde naar de Klipstenenstraat en in de 16 jaren die volgden groeide de productiecapaciteit naar 60 flesjes per minuut, verdeeld over 4 bottelmachines. Het laden en lossen van de kratten met softdrinks gebeurde allemaal handmatig.

De toegenomen populariteit van Coca-Cola in Suriname met daarnaast vanaf 1943 de introductie van het eigen merk Fernandes Limonade zorgde ervoor dat naast de productie ook de distributie van de producten steeds grootschaliger werd.
1939

Opening Coca-Colafabriek

Op 19 maart 1939 opende Jule Fernandes zijn Coca-Colafabriek op de hoek van de Klipstenenstraat en Keizerstraat, met een bottelmachine die 1 fles per minuut kon vullen. Het bedrijf heette toen I. Fernandes & Sons.
1938

Bottelaar in Suriname opgezocht

Het is maart 1938, nog ruim een jaar voordat de Tweede Wereldoorlog zal beginnen. Coca-Cola International, op dat moment al 51 jaar producent van de toen al wereldberoemde frisdrank Coca-Cola zoekt in Suriname een bottelaar die de productie en distributie van Coca-Cola op zich wil nemen Niemand in Suriname lijkt daar oren naar te hebben. Behalve Jule Fernandes, zoon van Isaak Fernandes en telg uit een ondernemende familie. De familie Fernandes bezit al een zeepfabriek, bakkerij en houtzagerij, en later zullen daar nog een ice cream- en een staafijsfabriek bijkomen. Jule, die zijn school niet heeft afgemaakt zodat hij zijn vader Isaak kan helpen in de bakkerij en daarna een zelf een noveltyshop is begonnen; durft het avontuur dat Coca-Cola vertegenwoordigd wel aan. Het lukt hem om in zijn eentje genoeg financiering bij elkaar te krijgen om het aanbod van Coca-Cola International te accepteren.