Fernandes Bottling Blog

FAQ vraagteken

FAQ: Wat is het verschil tussen Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero?

Op onze afdeling Consumer Response komen dagelijks vragen binnen van consumenten en fans, over alles wat er bij Fernandes Bottling gebeurt. Vanaf deze maand zullen we regelmatig vragen beantwoorden op dit blog.

Eén van de meest gestelde vragen is: “Wat is eigenlijk het verschil tussen Coca-Cola Zero en Coca-Cola Light?”

Zowel Coca-Cola Zero als Coca-Cola Light (in het buitenland ook wel Diet Coke genoemd) bevatten geen suiker, maar zoetstoffen.

Deze zoetstoffen zijn van nature zoeter dan suiker, maar bevatten vrijwel geen calorieën. Hierdoor zijn Coca-Cola Zero en Coca-Cola Light heel geschikt voor mensen die minder of geen suiker willen gebruiken.
Coca-Cola Light heeft een compleet eigen recept, waardoor de smaak heel specifiek is. Coca-Cola Zero is gemaakt om zoveel mogelijk de originele Coca-Cola smaak te benaderen.

Coca Cola Zero great taste zero sugar

Toen Coca-Cola Light, met als zoetstof aspartaam, in de jaren ’80 werd ontwikkeld was aspartaam het beste calorie-arme alternatief voor suiker. Meer dan 20 jaar later werd voor Coca-Cola Zero een mix van de zoetstoffen aspartaam en acesulfaam-k ontwikkeld, wat dichter in de buurt van de smaak van suiker komt dan aspartaam alleen.

Zowel Coca-Cola Zero als Coca-Cola Light kunnen dus gebruikt worden door mensen met diabetes , omdat beide producten geen suiker bevatten. Voor advies over het gebruik van de zoetstoffen raden wij altijd aan om contact op te nemen met een arts.

Nu weet je wat het verschil is! Welke vind jij lekkerder, Coca-Cola Light of Coca-Cola Zero?

 

Een gedachte over “FAQ: Wat is het verschil tussen Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.