Fernandes Bottling Blog

FAQ vraagteken

FAQ: Wat is het verschil tussen Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero?

Op onze afdeling Consumer Response komen dagelijks vragen binnen van consumenten en fans, over alles wat er bij Fernandes Bottling gebeurt. Vanaf deze maand zullen we regelmatig vragen beantwoorden op dit blog.

Eén van de meest gestelde vragen is: “Wat is eigenlijk het verschil tussen Coca-Cola Zero en Coca-Cola Light?”

Zowel Coca-Cola Zero als Coca-Cola Light (in het buitenland ook wel Diet Coke genoemd) bevatten geen suiker, maar zoetstoffen.

Deze zoetstoffen zijn van nature zoeter dan suiker, maar bevatten vrijwel geen calorieën. Hierdoor zijn Coca-Cola Zero en Coca-Cola Light heel geschikt voor mensen die minder of geen suiker willen gebruiken.
Coca-Cola Light heeft een compleet eigen recept, waardoor de smaak heel specifiek is. Coca-Cola Zero is gemaakt om zoveel mogelijk de originele Coca-Cola smaak te benaderen.

Coca Cola Zero great taste zero sugar

Toen Coca-Cola Light, met als zoetstof aspartaam, in de jaren ’80 werd ontwikkeld was aspartaam het beste calorie-arme alternatief voor suiker. Meer dan 20 jaar later werd voor Coca-Cola Zero een mix van de zoetstoffen aspartaam en acesulfaam-k ontwikkeld, wat dichter in de buurt van de smaak van suiker komt dan aspartaam alleen.

Zowel Coca-Cola Zero als Coca-Cola Light kunnen dus gebruikt worden door mensen met diabetes , omdat beide producten geen suiker bevatten. Voor advies over het gebruik van de zoetstoffen raden wij altijd aan om contact op te nemen met een arts.

Nu weet je wat het verschil is! Welke vind jij lekkerder, Coca-Cola Light of Coca-Cola Zero?

 

4 gedachten over “FAQ: Wat is het verschil tussen Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero?”

  1. Ik voeg nog een kleine noot toe aan dit verhaal: zowel aspartaam als acesulfaam-k zijn gekend als zijnde carcinogeen (kankerverwekkend) en als neurotoxines (giftig voor de hersenen). Dus onze nieuwe vriendjes zijn waarschijnlijk slechter voor je dan de klassiekers. (Wat natuurlijk goed voor de business is want je zou stoppen Light te drinken als je genoeg bent afgevallen.)

    1. Bedankt voor jouw bericht, Marcel. De veiligheid van de ingrediënten van onze dranken is voor ons uiterst belangrijk. Aangezien caloriearme en calorievrije zoetstoffen als aspartaam als acesulfaam-k belangrijke ingrediënten zijn in sommige van onze dranken, zijn we geïnteresseerd in alle onderzoeken erover. Volgens experts, onder wie deskundigen van de American Cancer Society, blijkt uit het onderzoek naar dit onderwerp dat caloriearme en calorievrije zoetstoffen veilig kunnen worden gebruikt door de mens.
      Wij gebruiken enkel caloriearme en calorievrije zoetstoffen die grondig getest en veilig bevonden zijn door wereldwijd erkende instanties zoals het JECFA (Joint Expert Scientific Committee on Food Additives) van de FAO en de WHO, de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). Alle dranken passen met mate binnen een evenwichtige levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.