Fanta werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland gecreerd met ingredienten die in die periode makkelijker verkrijgbaar waren dan de ingredienten die nodig waren om Coca-Cola te maken. Ruim 60 jaar later staat Fanta wereldwijd voor genieten van het leven.
Fanta Orange is de bekende verfrissende sinaasappeldrank met koolzuur, waarvan inmiddels door The Coca-Cola Company meer dan 100 andere smaken zijn geproduceerd.

In Suriname is Fanta Orange verkrijgbaar in PET-flessen van 350 ml, 20 oz. (591 ml) en 1,5 liter. Sinds juli 2021 is er tevens Fanta Grape in PET-flessen van 20 oz. (591 ml) en 2 liter.

Ingrediënten en voedingswaarde
Fanta bevat: koolzuurhoudend water, suiker, citroenzuur, ascorbinezuur , smaakstoffen, natriumbenzoaat (conserveringsmiddel) en kleurstof geel.

Om een gezond voedingspatroon te hebben is het belangrijk dat je gevarieerd en gematigd eet en drinkt. Voeding en dranken met suiker, die calorieën bevatten, horen daarbij.  Deze voeding en dranken kunnen onderdeel uitmaken van een gebalanceerde levensstijl zolang men er niet teveel van gebruikt.

De voedingswaarde van Fanta Orange per portie van 250 ml is:

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid