Fernandes Bottling Blog

Werken aan een wereld zonder afval: World Cleanup Day 2024

Bij Fernandes Bottling kijken we trots terug op onze geschiedenis van milieubewuste initiatieven. In 1998, toen we begonnen met het produceren van onze frisdranken in PET-flessen, hebben we recycling en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In 2015 namen we een grote stap voorwaarts met de introductie van een openbaar inzamelprogramma, waarbij we zijn gestart met inzamelbakken plaatsten op Latour. Sinds 2023 strekt dit programma zich bijna landelijk uit. En ook in de komende jaren zullen we bezig blijven met het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van verantwoord afvalbeheer.

A World Without Waste

Het “A World Without Waste”-initiatief blijft ons belangrijkste doel als het om afval gaat. We zijn trots op onze inzamelcentra in zeven districten van Suriname, en werken er hard aan om het aantal openbare inzamelpunten te blijven uitbreiden. De stichting Suresur houdt zich daarnaast dagelijks bezig met de kleinere inzamelbakken, die ook in vrijwel elk district te vinden zijn. VInd de locaties op de website van Suresur. Stichting Support Recycling Suriname (suresur.org)
Als consument kun je jouw lege verpakkingen eenvoudig terug te brengen, zodat ze gerecycled kunnen worden en we onze visie op een circulaire economie kunnen verwezenlijken.

Locaties World Without Waste Recycling centers:

CommewijneMeerzorgHadji Iding Soemitaweg t.o. SWM Meerzorg
CommewijneTamanredjoHadji Iding Soemitaweg t.o. East Trading
ParamariboCentrumH. D. Benjaminstraat/Coen Ooftplein
WanicaLelydorpIndira Gandhiweg t.o. RGD Lelydorp
SaramaccaGroningenSidodadiweg t.h.v. speeltuin Groningen
NickerieNieuw-NickerieG.G. Maynardstraat, parkeerplaats Openbare Markt
BrokopondoBrownswegBrownsweg Krutu Oso

World Cleanup Day 2024: Samen Werken voor een Schonere Toekomst

Op 21 september, tijdens World Cleanup Day, hebben wij in samenwerking met Suresur 333 kg afval verzameld. Deze schoonmaakactie met een team van 35 toegewijde vrijwilligers vond plaats langs de Indira Gandhiweg, tussen de Tyronneweg en Frederikshoopweg, en een deel van de Coesewijnestraat. Het was inspirerend om te zien hoe mensen de handen ineen sloegen voor een gezamenlijk doel: onze planeet schoner maken en een gezondere leefomgeving creëren voor iedereen. Dit jaar deden er collega’s van verschillende Fernandes Group bedrijven mee.

Wil jij ook bijdragen?

Denk eens na over wat je zelf kunt doen om een wereld zonder afval te bereiken. Een simpele actie, zoals het scheiden van afval thuis en het brengen van je recyclebare materialen naar een inzamelpunt, helpt enorm. Elke kleine stap draagt bij aan onze visie van een circulaire economie, waar grondstoffen keer op keer worden hergebruikt.

Partnerschappen voor een duurzame toekomst

Onze samenwerking met Suresur, die World Cleanup Day in Suriname organiseert, en het recyclebedrijf Green Circle Recycling, helpt ons om recycling in het hele land mogelijk te maken. Deze partnerschappen zorgen ervoor dat de ingezamelde materialen efficiënt worden gerecycled en niet in het milieu terechtkomen.

Onze inspanningen om een circulaire economie te realiseren kunnen alleen slagen met jouw hulp. Door je afval te scheiden en je recyclebare materialen naar onze inzamelpunten te brengen, help je ons om het materiaal opnieuw te gebruiken en de impact op ons milieu te verkleinen. Samen kunnen we een verschil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.